Antwerpen

Van Kweenipedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Aaaantwaaarpe is 't Staaad van d'Antwaaaarpenoare en eit 'n belangraake hoave die joarlaaks 50.000 illegoale verscheept noar Engeland en ander oeke van de weireld. De middeliewse stad leit oan de rechteroever van 't Scheld (Schaaaaaald) en is bekend oem belangeraake prosjekte oep de lange boan te schoave (Lange Waaaaaaaaaaaaaapper). De bekendste waak van 't Staaaaaad is de Seefoek, woar Marrekoane en ander schramulle en makakke onder de nogal toamelaak rasistische bevolking leift en tram 7 altaa retaar ei.

Binnenstad[bewerken]

In de binnestad is er faatelaak ni zo veul te zien. 't Plezantste van iel de binnestad is de (pre)metro pakke, woarmee da ge 90% van de gevalle groatis kunt meeraaje.

Linkeroever[bewerken]

Boate wa gruweltaferele is er doar ni zoe veul te zien.

Oosterweel[bewerken]

In ne referendum over de baa van d'Oesterweelverbinding emmen 'n oantal manne mee eulle zatte botte van de Seefoek beslote dat er giene Lange Wapper zaa gebaad meuge weurre. In pleuts doarvan emme ze gezei g'ad dat 'n meugelaake ontlasting veur et verkier van Olland in een lus noar de tegegestelde raastrook zaa kunne gebroecht weurre, zoda ze faatelaak terugraaje.

Trivia[bewerken]

Wiste da...

  • d'eulft van d' Antwèrpeneirs van 't Vloms Blok is.
  • de Ring van Antwèrpe giene ziever is as ge doar mee den otto komt?
  • Bevere weurd ingenome deur Antwaarpe èrges in de toekomst?